Куп на Македонија: Суперлигашите досега сигурни, денеска на нов предизвик

Со седумте натпревари кои ќе бидат одиграни денеска ќе финишира првата рунда од Купот на Македонија во кој се играат 16 натпревари. На деветте кои се веќе комплетирани немаше изненадувања и на сите победа забележаа тимовите кои играат во Супер лигата.

Денешните натпревари може да донесат возбудувања така што може да биде доста интересно. Сосема извесно е дека ќе има интересни средби, а останува да се види дали некој тим од Првата лига ќе успее да си најде место во следната рунда.

КУП НА МАКЕДОНИЈА

ВАРДАР – ТЕКСТИЛЕЦ   47:11 (ИЗВЕШТАЈ)

РИНИА М – РАБОТНИЧКИ     14:30 (ИЗВЕШТАЈ)

ПРОЛЕТ 62 – ГРК БОРЕЦ     38:19 (ИЗВЕШТАЈ)

ПРИЛЕП – АЕРОДРОМ     31:23 (ИЗВЕШТАЈ)

ПРЕСПА – СТРУГА    16:32 (ИЗВЕШТАЈ)

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2 – ЈЕХОНА     40:19 (ИЗВЕШТАЈ)

КИЧЕВО – БУТЕЛ СКОПЈЕ    18:53 (ИЗВЕШТАЈ)

ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА – ДРАЧЕВО     32:24 (ИЗВЕШТАЈ)

ШАМПИОН – ГРК ТИКВЕШ     23:34 (ИЗВЕШТАЈ)

ЧЕТВРТОК, 25 ФЕВРУАРИ

15:00ч

ДЕЛЧЕВО ВАРДАР – ОХРИД

Сала: М. М. Брицо во Делчево. Судии: Марко Огњановски и Дамјан Савиќ од Скопје. Делегат: Златко Локвенец од Скопје.

16:00ч

МЕТАЛУРГ РА – РАДОВИШ

Сала: „Автокоманда“ во Скопје. Судии: Илија Давидовски и Боби Стојановски од Скопје. Делегат: Душко Камишевски од Скопје.

18:00ч

АСТРАИОН – МАКЕДОНИЈА ЃП

Сала: „Парк“ во Струмица. Судии: Иво Ѓорѓиевски и Игор Наумовски од Скопје. Делегат: Васил Чавдаров од Богданци.

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР – ВАРДАР НЕГОТИНО

Сала: „Боро Чурлевски“ во Битола. Судии: Рубинчо Седлоски и Горан Ангелески од Прилеп. Делегат: Илија Цветкоски од Прилеп.

18:30ч

МРК КУМАНОВО – МЕТАЛУРГ

Сала: „Автокоманда“ во Скопје. Судии: Глигор и Спаско Ќаеви од Скопје. Делегат: Камер Металари од Скопје.

19:00ч

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – СКОПЈЕ 2020

Сала: „Млаз“ во Богданци. Судии: Димитар и Дејан Георгиевски од Скопје. Делегат: Ацо Николовски од Скопје.

19:30ч

ПАРТИЗАН – ГА КЛ 7

Сала: „26 Април“ во Гевгелија. Судии: Сашо Јанкулоски и Мартин Јованоски од Прилеп. Делегат: Ѓорѓи Дучков од Гевгелија.