Првото коло на ЕП на дланка: Изненадувања, малку нервоза и допадлив ракомет

Со одигрувањето на трите натпревари денеска беше комплетирано 1. коло на Европското првенство кое донесе интересни резултати. Имаше по некое изненадување, малку нервоза на дел од средбите, но главно имаше допадлив ракомет.

Сите резултати и табели можете да ги погледнете во продолжение. Воедно доколку пропуштивте нешто од натпреварите ќе можете да дојдете до информациите од нив со кликнување на резултатот од секоја средба.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО 2022

РЕЗУЛТАТИ ОД 1. КОЛО

ГРУПА А

СЛОВЕНИЈА – МАКЕДОНИЈА     27:25 (13:10)

ДАНСКА – ЦРНА ГОРА   30:21 (18:10)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ДАНСКА33006
2ЦРНА ГОРА32014
3СЛОВЕНИЈА31022
4МАКЕДОНИЈА30030

ГРУПА Б

УНГАРИЈА – ХОЛАНДИЈА             28:31 (10:13)

ПОРТУГАЛИЈА – ИСЛАНД            24:28 (10:14)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ИСЛАНД33006
2ХОЛАНДИЈА32014
3УНГАРИЈА31022
4ПОРТУГАЛИЈА30030

ГРУПА Ц

СРБИЈА – УКРАИНА        31:23 (17:11)

ХРВАТСКА – ФРАНЦИЈА               22:27 (11:13)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ФРАНЦИЈА33006
2ХРВАТСКА32014
3СРБИЈА31022
4УКРАИНА30030

ГРУПА Д

ГЕРМАНИЈА – БЕЛОРУСИЈА        33:29 (17:18)

АВСТРИЈА – ПОЛСКА     31:36 (14:17)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ГЕРМАНИЈА33006
2ПОЛСКА32014
3БЕЛОРУСИЈА31022
4АВСТРИЈА30030

ГРУПА Е

ШПАНИЈА – ЧЕШКА        28:26 (14:11)

ШВЕДСКА – БИХ               30:18 (17:11)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1ШПАНИЈА33006
2ШВЕДСКА31113
3ЧЕШКА31113
4БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА30030

ГРУПА Ф

РУСИЈА – ЛИТВАНИЈА   29:27 (14:9)

НОРВЕШКА – СЛОВАЧКА             35:25 (15:11)

ТАБЕЛА

ПозЕкипаНПРЛБ.
1РУСИЈА33006
2НОРВЕШКА32014
3СЛОВАЧКА31022
4ЛИТВАНИЈА30030