ВРЕМЕПЛОВ

ВРЕМЕПЛОВ: Пелагонија – првиот клуб од Македонија што играл во најдобрата лига во Југославија!

Првиот ракометен клуб од Македонија кој играл во Првата лига на поранешнатa сојузна република Југославија е РК Пелагонија. Клубот е создаден со спојување на двете битолски екипи Пелистер и Работник. Спојувањето на клубовите е резултат...

МАГАЗИН

СИТЕ

ПРВЕНСТВА

СИТЕ

ТРАНСФЕРИ

СИТЕ

ИНТЕРВЈУ

СИТЕ