Драган Начевски во еден ден доби две признанија (ФОТО)

Драган Начевски, човекот што досега има направено многу за македонскиот ракомет, доби уште едно признание надвор од нашите граници.

Освен тоа што го доби од градот Охрид и од Ракометната федерација на Македонија пред стартот на Суперкуп дуелот меѓу Вардар и Еурофарм Пелистер, Начевски доби признание за работата и од јужниот сосед.

Таму се одржуваше тренерски семинар во градот Солун, каде што беа присутни повеќе од 80 судии и делегати.

Македонецот Начевски, кој е претседател на Судиската Комисија во ЕХФ, имаше предавања за новите ракометни правила и одговараше на прашања на присутните.

Тој по завршувањето на успешната судиска кариера, работи како делегат, а од минатата година го има третиот мандат како претседател на Судиската Комисија во ЕХФ.

Признанија за Драган Начевски и Камер Металари за нивниот придонес во македонскиот ракомет