Започнува нова историја, нов македонски клуб РК АЛКАЛОИД

Во новата сезона во системот на ракометни натпреварување ќе има нов клуб РК Алкалоид. Со тоа започнува нова ракометна приказната на новиот ракометен клуб РК Алкалоид.

Веќе подолг период гласни беа шпекулациите за новиот проект на претседателот на ракометната федерација, а идејата да се соберат потенцијални ракометни репрезентативци, таленти и играчи кои не можат да се изборат за минутажа во своите клубови прерасна во нов ракометен клуб во Македонија.

Меѓу гостите на прес-конференцијата беа и членови на УО на РФМ, селекторот Кирил Лaзаров, спортскиот директор Левче Китевски…

Следуваат детали…

Лазаров: Алкалоид е проект за доброто на македонскиот ракомет

Мукаетов: Алкалоид ќе стартува од Првата лига – таму се кали „челикот“ и се кршат копјата

„Повеќе ќе ми значи медал на Македонија, отколку Алкалоид да игра на Ф4 во Лигата на шампионите“

Лазаров: Мојот карактер нема да ми дозволи да има судир на интереси

Базата на Алкалоид ќе биде СЦ „Борис Трајковски“, играчкиот кадар допрва ќе се формира