Вардар знае како против Монпелје, има шест победи

Денешната пресметка меѓу Вардар и Монпелје ќе им биде вкупно деветта во последните седум години, а тоа е од времето кога вардарци го забележаа првиот дуел против тимот од Франција.

Практично првиот и последниот дуел не беа со победа на „црвено-црните“. Првиот меч беше со реми, а потоа имаше шест победи во серија пред Монпелје да победи во февруари во 2020 година.

Сепак, тогаш Вардар веќе беше во криза и тоа беше тешко време така што сега се очекува едно сосема поинакво издание. Денеска Вардар влегува како фаворит за победа.

ДОСЕГАШНИ МЕЃУСЕБНИ ДУЕЛИ

19 ОКТОМВРИ 2014

МОНПЕЛЈЕ – ВАРДАР   34:34

14 ФЕВРУАРИ 2015

ВАРДАР – МОНПЕЛЈЕ   30:26

20 СЕПТЕМВРИ 2015

МОНПЕЛЈЕ – ВАРДАР   25:30

5 МАРТ 2016

ВАРДАР – МОНПЕЛЈЕ   34:26

15 СЕПТЕМВРИ 2018

МОНПЕЛЈЕ – ВАРДАР   24:27

2 МАРТ 2019

ВАРДАР – МОНПЕЛЈЕ   33:27

14 СЕПТЕМВРИ 2019

МОНПЕЛЈЕ – ВАРДАР   31:33

29 ФЕВРАРИ 2020

ВАРДАР – МОНПЕЛЈЕ   27:31

13 ОКТОМВРИ 2021

ВАРДАР – МОНПЕЛЈЕ   ?