ПОЈАДОК ЗА ШАМПИОНИ: Леб, ајвар и сирење

Вардаровиот Јапонец Косуке Јасухира е среќен во Македонија и покрај големите разлики во културата и традицијата меѓу неговата и нашата земја.

Тој тука не јаде ориз, но македонската кујна и специјалитети и тоа како му се допаѓаат.

„Има голема разлика во храната. Во Македонија не јадам ориз, тоа не е ориз (се смее) во Јапонија е оној вистинскиот ориз. Од македонската кујна сакам ќебапи, чорба, тавче-гравче. Ми се допаѓа и лебот, особено кога ќе го намачка со ајвар и со сирење. Карапале (Мартин Карапалевски) ми го покажа тоа.“ (се смее)

За животот на Јапонецот во Македонија како и за текот на неговата кариера прочитајте во викенд интервјуто во продолжение…

ИНТЕРВЈУ КОСУКЕ ЈАСУХИРА: Самурајот кој сонува да игра во ЛШ