ЧСМ Букурешт ги прекина договорите со ракометарките

Според информацијата која беше објавена од страна на екипата на ЧСМ Букурешт ракометарките на оваа екипа од вчера се слободни агенти. Договорите се прекинуваат поради ситуацијата со корона вирусот и воведувањето на вонредна состојба.

Клубовите се во тешка ситуација и на ваков начин се обидуваат да спречат поголема криза.

Поради вонредната состојба која е воведена во земјата клубот беше принуден да им ги прекине договорите на ракометарките. Тие ќе добиваат по 75% од просечната бруто плата според законот, а одлуката ќе биде разгледана по завршувањето на вонредната состојба во Романија.

Ова е вториот клуб кој се одлучи на ваков чекор откако претходно истата одлука ја донесе и Корона Брашов.