Уште еден ден разигрување, уште четири непознати кај дамите

Со натпреварот меѓу Јужна Кореја и Ангола стартува последниот ден од разигрувањето на Олимписките игри, па веќе од утре почнуваат елиминациите.

Во текот на ноќта се играат средбите од последното 5. коло во кое ќе се бараат уште четири четврт-финалисти, па ќе биде доста интересно.

Засега место во елиминациите има за Норвешка и Холандија од Групата А и за Шведска и Русија од Групата Б.

ОЛИМПИСКИ ИГРИ – ЖЕНИ

5.КОЛО (ПОНЕДЕЛНИК, 2 АВГУСТ)

ГРУПА А

02:00ч

ЈУЖНА КОРЕЈА – АНГОЛА

12:30ч

ХОЛАНДИЈА – ЦРНА ГОРА

14:30ч

НОРВЕШКА – ЈАПОНИЈА

ГРУПА Б

04:00ч

ФРАНЦИЈА – БРАЗИЛ

07:15ч

ШПАНИЈА – РУСИЈА

09:15ч

УНГАРИЈА – ШВЕДСКА