Некогаш најдобриот ракометар на светот преживеа мозочен удар!

Ракометарот што од Светската ракометна федерација беше прогласен за играч на 20 век, Магнус Висландер, преживеа мозочен удар! Тој се наоѓа во болница во Гетеборг.

„Наеднаш се беше темно, и сфатив дека ќе колабирам. Најпрво клекнав, потоа легнав и не можев да зборувам. Целиот живот како да ми заврши наеднаш. Не можев да ја движам левата рака, но сега ситуацијата е подобра“, објасни Висландер за шведските медиуми.

Тој е дел од генерацијата на Олсон, Врањеш и Ловгрен, и е дел од најголемите успеси на шведскиот ракомет. На клупски план беше дел од најдобрите времиња на Кил, а за шведската репрезентација постигна 1185 голови.