Куп на ЕХФ: Новото коло стартува во Данска

Со натпреварот меѓу Бјерингбро и Мелзунген денеска стартува 3. коло од Купот на ЕХФ во кое главниот настан ќе биде в недела кога Кире Лазаров ќе го пречека Филип Кузмановски.

За недела е закажан дуелот меѓу Нант и Магдебург, а тоа е пресметка за првото место во Групата Ц.

Денешниот дуел е важен бидејќи се работи за натпревар во групата каде што игра Бенфика на Борко Ристовски и ова ќе биде натпревар кој ќе може да биде доста интересен и да реши многу работи.

КУП НА ЕХФ

ДВОЈКИ ЗА 3. КОЛО

ГРУПА А

СРЕДА, 19 ФЕВРУАРИ

18:45ч

БЈЕРИНГБРО – МЕЛСУНГЕН

САБОТА, 22 ФЕВРУАРИ

17:00ч

БЕНФИКА – ГВАРДИЈА ОПОЛЕ

ТАБЕЛА: 1. Бенфика 4 бода (62:50); 2. Мелзунген 2 (52:50); 3. Бјерингбро  2 (56:62); 4. Гвардија Ополе 0 (50:58).

ГРУПА Б

САБОТА, 22 ФЕВРУАРИ

15:00ч

ХОЛСТЕБРО – НИМ

НЕДЕЛА, 23 ФЕВРУАРИ

12:00ч

КУЕНКА – РАЈН НЕКАР

ТАБЕЛА: 1. Рајн Некар 4 бода (67:58); 2. Куенка 3 (58:56); 3. Ним 1 (60:61); 4. Холстебро 0 (54:64).

ГРУПА Ц

САБОТА, 22 ФЕВРУАРИ

19:30ч

АДЕМАР ЛЕОН – ГОРЕЊЕ

НЕДЕЛА, 23 ФЕВРУАРИ

17:00ч

НАНТ – МАГДЕБУРГ

ТАБЕЛА: 1. Нант 4 бода (69:56); 2. Магдебург 4 (63:53); 3. Адемар Леон 0 (55:65); 4. Горење 0 (54:67).

ГРУПА Д

САБОТА, 22 ФЕВРУАРИ

17:00ч

ТАТАБАЊА – ЕКС АН ПРОВАНС

19:00ч

ЛОГРОЊО ЛА РИОХА – ФУКСЕ БЕРЛИН

ТАБЕЛА: 1. Фуксе Берлин 3 бода (52:50); 2. Татабања 3 (53:52); 3. Логроњо Ла Риоха 1 (54:55); 4. Екс ан Прованс 1 (52:54).