Еуро2020: И Германија реши сè, ќе оди за Шведска на уште еден меч

Покрај селекциите на Хрватска и Шпанија во завршниот викенд од Европското првенство место во разигрувањето ќе има и за репрезентацијата на Германија која ќе оди за Шведска како третопласирана од Групата 1.

Тука веќе нема дилеми за ова прашање така што сега останува само да се види како ќе финишираат другите репрезентации.

Утре се играат последните дуели така што нема да има ништо неизвесно, а денеска ќе биде доста интересно во Групата 2, каде што следуваат нови повозбудливи дуели.

ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО (ВТОРА ФАЗА)

ГРУПА 1 (ВИЕНА)

1.КОЛО

ШПАНИЈА – ЧЕШКА      31:25

Анхел Перез 5, А. Душебаев 5, Македа 3 – Здрахала 8, Каспарек 6, Бечвар 4

ХРВАТСКА – АВСТРИЈА           27:23

Хорват 6, Дувњак 5, Циндриќ 5 – Вебер 6, Цајнер 4, Билик 3

БЕЛОРУСИЈА – ГЕРМАНИЈА   23:31

Кулеш 6, Шилович 4, Вајлупов 4 – Кастенинг 6, Вебер 4, Кун 4

2.КОЛО

БЕЛОРУСИЈА – ЧЕШКА            28:25

Вајлупов 6, Јуринок 5, Каралек 5 – Здрахала 7, Каспарек 6, Бабак 2

ШПАНИЈА – АВСТРИЈА        30:26

Македа 6, Фигерас 4, Арињо 4 – Божовиќ 5, Фримел 4, Билик 3

ХРВАТСКА – ГЕРМАНИЈА        25:24

Карачиќ 7, Дувњак 5, Степанчиќ 4 – Генсхајмер 4, Рахјман 4, Вебер 4

ХРВАТСКА – ЧЕШКА     22:21

Мамиќ 5, Мариќ 3, Степанчиќ 3 – Здрахала 7, Хрстка 4, Каспарек 3

БЕЛОРУСИЈА – ШПАНИЈА       28:37

Вајлупов 8, Кулеш 6, Јуринок 3 – Фернандез Перез 7, Соле 7, Македа 6

АВСТРИЈА – ГЕРМАНИЈА         22:34

Билик 5, Пош 4, Божовиќ 3 – Кастенинг 6, Рајхман 5, Пекелер 4

СРЕДА, 22 ЈАНУАРИ

16:00ч

ХРВАТСКА – ШПАНИЈА

18:15ч

БЕЛОРУСИЈА – АВСТРИЈА

20:30ч

ЧЕШКА – ГЕРМАНИЈА

ТАБЕЛА: 1. Шпанија 8 бода (131:105); 2. Хрватска 8 (105:91); 3. Германија 4 (115:103); 4. Австрија 2 (103:120); 5. Белорусија 2 (102:124); 6. Чешка 0 (100:113).

ГРУПА 2 (МАЛМЕ)

1.КОЛО

СЛОВЕНИЈА – ИСЛАНД    30:27

Бомбач 9, Благотиншек 4, Доленец 4 – Елисон 6, Кристјансон 5, Смарасон 4

НОРВЕШКА – УНГАРИЈА          36:29

Сагосен 7, Јоханесен 6, Јондал 5 – Лигетвари 5, Наѓ 5, Балог 3

ПОРТУГАЛИЈА – ШВЕДСКА    35:25

Фераз 6, Силва 6, Магељаеш 6 – Петерсон 4, А. Нилсон 4, Толбринг 3

2.КОЛО

ПОРТУГАЛИЈА – ИСЛАНД        25:28

Мартинс 4, Ареја 4, Кавалканти 3 – Смарасон 8, Палмарсон 5, Петерсон 5

СЛОВЕНИЈА – УНГАРИЈА         28:29

Доленец 8, Мацковшек 5, Благотиншек 4 – Банхиди 9, Лигетвари 6, Наѓ 3

НОРВЕШКА – ШВЕДСКА          23:20

Сагосен 8, Оверби 3, Јондал 3 – Пелас 5, Толбринг 3, Лагергрен 3

ВТОРНИК, 21 ЈАНУАРИ

16:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – СЛОВЕНИЈА

18:15ч

НОРВЕШКА – ИСЛАНД

20:30ч

УНГАРИЈА – ШВЕДСКА

СРЕДА, 22 ЈАНУАРИ

16:00ч

ПОРТУГАЛИЈА – УНГАРИЈА

18:15ч

НОРВЕШКА – СЛОВЕНИЈА

20:30ч

ИСЛАНД – ШВЕДСКА

ТАБЕЛА: 1. Норвешка 6 бода (93:77); 2. Словенија 4 (79:75); 3. Унгарија 4 (82:82); 4. Португалија 2 (88:87); 5. Исланд 2 (73:79); 6. Шведска 0 (64:79).