Благојче Тодоровски е нов Комесар за натпревари во РФМ

Ракометната федерација на Македонија денеска го промовираше новиот Комесар за натпревари, а тоа ќе биде Благојче Тодоровски.

Битолчанецот доаѓа на местото на Славе Николов, кој поднесе оставка на тоа работно место пред една недела.

Тодоровски заедно во пар со Димитар Митревски е долги години меѓународен судија, со големо искуство на домашна и европска сцена.

Минатата недела беше формирана и комисија од три члена која треба во иднина да го врши делегирањето, а покрај Тодоровски во неа ќе бидат и извршниот директор во РФМ, Александар Велковски, како и Филип Христов.

РФМ со „колективна одговорност“ – наместо комесар ќе има комисија за делегирање

РФМ „пука по шевови“ – комесарот на лигата поднесе оставка