ЃОРЧЕ КУП 2021: Свечено отворен турнирот, признанија за Радиќ, Бајрактарова и Толевски (ФОТО)

Вечерва на отвореното игралиште „Камин Кама“ беше отворен првиот турнир „Ѓорче Петров Куп“.

Организаторот им додели признанија на Владимир Радиќ, човекот што целиот живот го посвети на женскиот ракомет и е дел од клубот долги години.

Покрај Радиќ, признанија добија Зоре Бајрактарова, која бише дел од првата генерација на ракометарки што играле за Ѓорче Петров, како и за Васил Толевски.

На турнирот играат домаќинот Ѓорче Петров, Деспина и Вардар, српските Бор и Јагодина, како и репрезентацијата на Чиле.

Турнир „Ѓорче Петров 2021“ – отворање

Вечерва на отвореното игралиште „Камин Кама“ беше отворен првиот турнир „Ѓорче Петров Куп“. Организаторот им додели признанија на Владимир Радиќ, човекот што целиот живот го посвети на женскиот ракомет и дел од клубот долги години. Покрај Радиќ, признанија добија Зоре Бајрактарова, која бише дел од првата генерација на ракометарки што играле за Ѓорче Петров, како и за Васил Толевски.