Четири екипи со максимум, засега без изненадувања

И после 2. коло во Супер женската лига нема изнедувања и засега четири екипи имаат по шест поени.

После победаа во дербито со Чаир, Металург остана на исто ниво со Куманово, Вардар и Деспина, но има едно дерби во кое се освоени три бода.

Во 2. коло тоа беше дуелот од кој се очекуваше да го одбележи коло, а во него имаше интересни моменти.

Сите резултати и извештаи од ова коло се во продолжение.

СУПЕР ЖЕНСКА ЛИГА

РЕЗУЛТАТИ ОД 2. КОЛО

ВАРДАР – ГЕВГЕЛИЈА 34:26 (ИЗВЕШТАЈ)

КУЗМАН ВАРДАР – ОВЧЕ ПОЛЕ 23:28 (ИЗВЕШТАЈ)

МЕТАЛУРГ – ЧАИР 27:26 (ИЗВЕШТАЈ)

КУМАНОВО – ПЕЛИСТЕР 48:19 (ИЗВЕШТАЈ)

ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – СТРУЖАНКA 15:24 (ИЗВЕШТАЈ)

ДЕСПИНА – СПАРТАК 21:18 (ИЗВЕШТАЈ)

ШАМПИОН беше слободен

СЛЕДНО, 3. КОЛО (25.09.2020)

ОВЧЕ ПОЛЕ – МЕТАЛУРГ

ЧАИР – КУМАНОВО

ГЕВГЕЛИЈА – ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

ШАМПИОН – КУЗМАН ВАРДАР

ПЕЛИСТЕР – ДЕСПИНА

СПАРТАК – ВАРДАР

СТРУЖАНКА е слободна

ПозЕкипаНПРЛБ
1КУМАНОВО981025
2ВАРДАР971122
3МЕТАЛУРГ870121
4ЧАИР860218
5СТРУЖАНКА851216
6ГЕВГЕЛИЈА841313
7ДЕСПИНА53029
8ШАМПИОН72056
9СПАРТАК82066
10ОВЧЕ ПОЛЕ С. У.92076
11ЃОРЧЕ ПЕТРОВ71063
12ПЕЛИСТЕР 201240040
13КУЗМАН80080