СТРУГА 2020: Mалку ракомет, малку забава, а сите задоволни (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Металург во новата сезона тргнува со 3. место на Струшкиот турнир откако денеска го совлада Охрид со 31:26. Ова беше натпревар во кој Охрид даде силен отпор во добар дел од средбата, но Металург покажа дека има квалитет за да се бори 60 минути и да одигра на ниво во текот на целиот меч.

Натпреварот беше доказ дека Металург во новата сезона влегува далеку поамбициозно, но и дека Охрид исто така ќе има што да покаже во новата сезона бидејќи се работи за екипа која и лани беше во врвот.

И Кастратовиќ и Стојановиќ видоа што треба да поправаат така што од турнирот можат да извлечат многу и тоа да им даде голем плус за продолжението од подготовките.

 • 2 ohrid metalurg
 • 2 ohrid metalurg-2
 • 2 ohrid metalurg-3
 • ohrid metalurg
 • ohrid metalurg-2
 • ohrid metalurg-3
 • ohrid metalurg-4
 • ohrid metalurg-5
 • ohrid metalurg-6
 • ohrid metalurg-7
 • ohrid metalurg-8
 • ohrid metalurg-9
 • ohrid metalurg-14
 • ohrid metalurg-10
 • ohrid metalurg-11
 • ohrid metalurg-12
 • ohrid metalurg-21
 • ohrid metalurg-13
 • ohrid metalurg-15
 • ohrid metalurg-16
 • ohrid metalurg-17
 • ohrid metalurg-18
 • ohrid metalurg-19
 • ohrid metalurg-20
 • ohrid metalurg-22
 • ohrid metalurg-23
 • ohrid metalurg-24
 • ohrid metalurg-25
 • ohrid metalurg-29
 • ohrid metalurg-26
 • ohrid metalurg-27
 • ohrid metalurg-28
 • ohrid metalurg-30
 • 2 ohrid metalurg-4
 • 2 ohrid metalurg-6
 • 2 ohrid metalurg-5
 • 2 ohrid metalurg-7