Стојановиќ и Атанасовски со прва акција – пионерите ќе настапат на турнир во Романија

Тренерите Раде Стојановиќ и Кире Атанасовски го објавија првиот список на ракометари од генерацијата 2004, што ќе настапат на меѓународниот турнир во Романија.

Ова е прва акција за оваа генерација што ќе одигра два меча против домашната селекција.

Собирот е закажан за 13 февруари со почеток во 14:00 часот, а ќе се одржи во спортската сала во Автокоманда.

ПОВИКАНИ РАКОМЕТАРИ:

1.ДАВИД БРЕСТОВАЦ РК МЕТАЛУРГ
2.НАУМ СИМЈАНОВСКИ РК БУТЕЛ
3.ИВАН ГАЛЕВСКИ РШ КЛ7
4.НИКОЛА РИСТЕСКИ ГРК ОХРИД
5.МАРИО СТОЈАНОВСКИ РК ВАРДАР
6.ТОДОР УЗУНЧЕВ РК ПАРТИЗАН
7.СТОЈАНЧЕ НАУМОВСКИ РК МЛАДОСТ – БОГДАНЦИ
8.ЕНЕЗ ИДРИЗИ РК АЕРОДРОМ
9.СЛАВЧО ШУЛЕВСКИ РШ КЛ-7
10.АНДРЕЈ СТОЈАНОВСКИ РК МЕТАЛУРГ
11.АНДРЕЈ ПЕТРУШЕВСКИ РК ВАРДАР
12.ХРИСТИЈАН ПЕТКОВСКИ РК ВАРДАР
13.НЕНАД БЕЛИСТОЈАНОСКИ РК АЛУШОВСКИ
14.АЛЕКСАНДАР ПЕТКОВСКИ РК МЕТАЛУРГ
15.ГЕОРГИЈ СПАСОВСКИ РК ВАРДАР
16.АЛЕКСАНДАР СТОЈМЕНОВ РК ВАРДАР
17.МИХАЕЛ ТОТИЌ РК МЕТАЛУРГ