Познати распоредот и саатниците за меморијалниот турнир „Миле Нешкоски“

Овогодинешното издание на меморијалниот турнир „Миле Нешкоски“ ќе се одржи во периодот од 31 август и ќе трае до 2 септември.

Вкупно ќе учествуваат пет домашни екипи и една странска екипа. Учесници од Македонија ќе бидат екипите на Прилеп (домаќин), Струга, Тиквеш, Еурофарм Пелистер 2 и ГА КЛ7. Гостинска екипа ќе биде српската Дубочица од Лесковац.

Учениците ќе бидат поделени во две групи и секој тим на почетокот ќе одигра по два натпревари.

Група А: Прилеп, Струга, Тиквеш

Група Б: Еурофарм Пелистер 2, ГА КЛ7, Дубочица

Целосна агенда на турнирот

31.08.2021, вторник

16:00 часот, Свечено отворање на турнирот

18:00 часот, Прилеп – Струга

20:00 часот, Дубочица – ГА КЛ7

01.09.2021, среда

10:00 часот, Струга – Тиквеш

12:00 часот, ГА КЛ7 – Еурофарм Пелистер 2

18:00 часот, Прилеп – Тиквеш

20:00 часот, Дубочица – Еурофарм Пелистер 2

02.09.2021, четврток

09:00 часот, натпревар за 5. место

11:00 часот, натпревар за 3. место

13:00 часот, натпревар за 1. место

14:30 часот, свечено доделување на награди

Натпреварите ќе се одржуваат во салата при СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ во Прилеп.