Младинците стартуваат утре: 24 екипи во тридневна битка за Ф4

Во текот на утрешниот ден започнуваат натпреварите од машката младинска лига, кои ќе ги организира Ракометната федерација на Македонија во турнирски систем.

Во машка конкуренција се пријавија 24 екипи, кои се поделени во четири групи и ќе одиграат секој со секого в сабота, недела и понеделник.

В сабота и недела ќе се одиграат по две кола, додека последното ќе се игра во понеделник, а најдобрите од четирите групи ќе се пласираат на завршниот турнир што ќе се игра на 16 и 17 јуни.

Во полуфиналните двобои, најдобрите четири екипи ќе играат по принципот А-Г и Б-В.

група А: Радовиш, КЛ7 Свети Николе, Куманово, Партизан, Астраион, Борец

12 јуни, сала 25 Мај, Радовиш

09:00, Радовиш – КЛ7 Свети Николе
10:30, Куманово – Партизан
12:00, Астраион – Борец
15:00, КЛ7 Свети Николе – Куманово
16:30, Партизан – Борец
18:00, Радовиш – Астраион

13 јуни, сала 26 Април, Гевгелија

09:00, Партизан – Радовиш
10:30, КЛ7 Свети Николе – Астраион
12:00, Куманово – Борец
15:00, КЛ7 Свети Николе – Партизан
16:30, Астраион – Куманово
18:00, Радовиш – Борец

14 јуни, сала Гемиџии, Велес

10:00, Борец – КЛ7 Свети Николе
12:00, Куманово – Радовиш
14:00, Партизан – Астраион

група Б: Еурофарм Пелистер, Еур. Пелистер 2, Тиквеш, Охрид, Струга, Прилеп

12 јуни, сала РР Ричко, Прилеп

09:00, Еурофарм Пелистер 2 – Тиквеш
10:30, Прилеп – Струга
12:00, Еурофарм Пелистер 2 – Охрид
15:00, Струга – Еурофарм Пелистер
16:30, Охрид – Прилеп
18:00, Тиквеш – Еурофарм Пелистер

13 јуни, сала Боро Чурлевски, Битола

09:00, Еурофарм Пелистер 2 – Еурофарм Пелистер
10:30, Прилеп – Тиквеш
12:00, Еурофарм Пелистер – Охрид
15:00, Тиквеш – Струга
16:30, Прилеп – Еурофарм Пелистер 2
18:00, Охрид – Струга

14 јуни, сала Тодор Александров, Велгошти

15:00, Охрид – Тиквеш
17:00, Струга – Еурофарм Пелистер 2
19:00, Еурофарм Пелистер – Прилеп

група В: Бутел Скопје, Шампион, КЛ7, Аеродром, Металург РА, Македонија ЃП

12 јуни, сала Антон Димитров, Скопје

09:00, Бутел – Шампион
10:30, КЛ7 – Аеродром
12:00, Шампион – Металург РА
15:00, Бутел – Македонија ЃП
16:30, Аеродром – Металург РА
18:00, Македонија ЃП – КЛ7

13 јуни, сала Антон Димитров, Скопје

09:00, Македонија ЃП – Шампион
10:30, Бутел – Металург РА
12:00, Шампион – КЛ7
15:00, Македонија ЃП – Аеродром
16:30, Металург РА – КЛ7
18:00, Аеродром – Бутел

14 јуни, сала Антон Димитров, Скопје

15:00, Аеродром – Шампион
17:00, Металург РА – Македонија ЃП
19:00, КЛ7 – Бутел

група Г: Работнички, Вардар, Скопје, Јуниор КВ, Металург, Пролет

12 јуни, сала Автокоманда, Скопје

09:00, Работнички – Вардар
10:30, Скопје – Пролет
12:00, Вардар – Металург
15:00, Работнички – Јуниор КВ
16:30, Пролет – Металург
18:00, Јуниор КВ – Скопје

13 јуни, сала Автокоманда, Скопје

09:00, Јуниор КВ – Вардар
10:30, Работнички – Металург
12:00, Вардар – Скопје
15:00, Јуниор КВ – Пролет
16:30, Металург – Скопје
18:00, Пролет – Работнички

14 јуни, сала Автокоманда, Скопје

15:00, Пролет – Вардар
17:00, Металург – Јуниор КВ
19:00, Скопје – Работнички