Мисија „победа“: Македонците се обединија во поход кон „Штадхале“ (ФОТО/ВИДЕО)

Македонците од двете фан зони сплотени маршираат кон „Штадхале“. Македонија го одигра првиот натпревар на Европското првенство, но овој попладнево против Чешка е да се биде или не! Македонци од Австрија,но и околните држави го искористија неделното попладне за да ја поздрават македонската репрезентација во Виена. Несомнено Македонија ќе ја има најсилната поддршка на ова првенство, останува уште репрезентативците да го покажат она што најдобро го прават