Корона вирусот одлага сè, во април нема да има ждрепка за ЕП 2022

Конференција на генералните секретари на земјите членки на ЕХФ која требаше да биде одржана од 21 до 24 април во Братислава е одложена поради прогласувањето на пандемија на Корона вирусот и останува неизвесно кога истата ќе биде одржана.

Според ова неизвесно е кога ќе биде направена и ждрепката за квалификациите за Европското првенство во машка конкуренција кое во 202 година треба да се одржи во Словачка и во Унгарија. За време на конференцијата беше предвидено да се одржи и оваа ждрепка, па затоа и таа е сега одложена.

Засега останува непознат новиот термин и дополнително ќе следува информација околу тоа кога конференцијата и ждрепката ќе бидат одржани. Инаку, има време бидејќи стартот на квалификациите треба да биде дури во октомври.