За секој случај: Меѓу публиката во „Штадхале“ Македонија ќе ја поддржат поп, градоначалник, министер, претседател…(ФОТО)

Машката репрезентација на Македонија за неколку минути ќе го започне натпреварот против домаќинот на ЕП - Австрија. Овој дуел ќе биде решавачки за тоа која од двете, или можеби двете, ќе се пласираат во главната рунда и со колку бодови. а Кисела Вода - Филип Темелковски...

Поддршката и овојпат нема да изостане, но ќе биде многу помала во споредба со претходните два натпревари против Чешка и Украина.

На трибините во „Штадхале Арена“ се наоѓаат и претседателот на РФМ – Живко Мукаетов, генералниот секретар Филип Милошевски, поранешниот министер за финансии – Драган Тевдовски, Отец Пимен, градоначалникот н