Женската Бундес лига заврши, никој нема да ја напушти лигата

Раководството на Германската ракометна федерација донесе одлука Бундес лигата во женска конкуренција да заврши порано од предвиденото.

Причината за ваквата одлука е веќе добро позната и е во Корона вирусот. Поради тоа веќе се откажани сите дуели до крајот на сезоната, па нема да има доигрување така што останува сè исто како пред паузата.

Воедно донесена е одлуката да нема екипи кои ќе ја напуштат лигата, ниту, пак, некоја екипа од Втората лига ќе влезе во Првата. Според тоа е дефинитивно јасно дека и во следната сезона составот на екипите ќе биде ист како и оваа.

Нема да биде одиграна ниту завршницата на Купот на Германија во женска конкуренција која беше закажана за 23 и 24 мај во Штутгарт. Постои можност истиот да се одигра подоцна.