Денеска на терените: Многу интернационалци на терените низ Европа, продолжува и Купот на Македонија

После настапите во европските натпреварувања изминатите денови екипите се враќаат на обврските во домашните првенства. Денеска се играат многу натпревари а во неколку првенства македонските интернациоанлци ќе бидат на терените.

Тоше Ончев и Милан Лазаревски со Тримо ќе играат во првенството на Словенија, исто така Дарко Димитриевски со Емсдетен ќе бара нови бодови во втората Бундес лига, како и Марија Штериoва со Глорија Бузау во романското првенство, каде што ќе има македонски двобој со Дева на Сања Дабевска и Елена Ливриниќ.

Мартин Поповски исто така ќе има настап со тимот на Цирих во швајцарскиот шампионат.

На домашна сцена продолжуваат натпреварите од Купот на Македонија.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

12:00ч

СТРУГА – АЕРОДРОМ (Куп на Македонија)

15:00ч

СЛАТИНА – СТИНТА БУКУРЕШТ (Романија 1. лига, жени)

ИЖЕВСК – ЛУЧ (Русија Супер лига, жени)

17:00ч

ГЛОРИЈа БУЗАУ – ДЕВА (Романија 1. лига, жени)

18:00ч

ЛОКА – РИБНИЦА (Словенија 1. лига)

ФЕРЕНЦВАРОШ – ЕГЕР (Унгарија 1. лига)

НЕКА – БАЛАТОНФУРЕДИ (Унгарија 1. лига)

18:30ч

ГРАЦ – ТИРОЛ (Австрија 1. лига)

19:00ч

ЈУНИОР КВ – ВАРДАР (Куп на Македонија)

СМАРТНО – ТРИМО ТРЕБЊЕ (Словенија 1. лига)

КУЕНКА – СИНФИН (Асобал лига)

ГУМЕРСБАХ – ЕМСДЕТЕН (Бундеслига 2)

ХЕЛСИНБОРГ – ВИНСЛОВС (Шведска 1. лига)

РИМБО – СКАНЕЛА (Шведска 1. лига)

19:30ч

КРИЕНС – ВИНТЕРТУР (Швајцарија 1. лига)

СЕНТ ГАЛЕН – БАЗЕЛ (Швајцарија 1. лига)

ТУН – БЕРН (Швајцарија 1. лига)

СУР – ЦИРИХ (Швајцарија 1. лига)

20:00ч

ШАРТ – ШАМБЕРИ (Франција 1. лига, 20. коло)

КРЕТЕЈ – САРАН (Франција 1. лига, 20. коло)

ДАНКЕРК – ИСТР (Франција 1. лига, 20. коло)

ЛИМОЖ – ЕКС АН ПРОВАНС (Франција 1. лига, 20. коло)

РИМПАР – ХУТЕНБЕРГ (Бундеслига 2)

20:30ч

ГРАНОЉЕРС – АНТЕКЕРА (собал лига)

20:45ч

ПУЕНТЕ ХЕНИЛ – БЕНИДОРМ (Асобал лига)