СТРУГА 2024: Шведскиот Гуиф доаѓа и ова лето покрај езерото

Струшкиот турнир ова лето ќе го има своето 52. издание на кое ќе играат три македонски и три странски екипи.

Од 14 до 17 август на отвореното игралиште „Горан Попоски Бабец“ ќе гостува шведскиот Ескилстуна Гуиф, објави организаторот.

Овој тим што е предводен од поранешниот црногорски селектор Зоран Рогановиќ, и минатото лето беше дел од турнирот.

Покрај Гуиф, уште две странски екипи ќе бидат дел од турнирот, а тука се домаќинот Струга, Тиквеш и Еурофарм Пелистер како претставници на Македонија.