Снегот „изненади“ – дербито Охрид – Тиквеш ќе доцни 1 час

Дербито на колото од А групата мешу Охрид и Тиквеш ќе почен со задоцнување од 1 час, во 19,30 часот. Новиот термин е поради снегот на патиштата кој ги изненади одговорните од Македонија Пат, па патиштаа не се проодни.

Екипата од Кавадарци исто така имаше проблеми да се пробие до Охрид, но тие стигнаа на време. Сега се чекаат само судиите од Скопје кои се уште патуваат.

Двете екипи се борат за второто место во групата, со што би пренеле 2 бода во плејфотот.