Судиите во Шпанија активни, преку Youtube ќе одржуваат семинари

Арбитрите од Шпанија ќе се одржат да ја одржат формата во текот на паузата не само на физички план туку и во знаење бидејќи ќе можат да имаат семинари преку youtube каналот на Ракометната федерација.

Според објавите веќе од30 март ќе стартуват семинари и предавања на различни теми, а секојдневно ќе има по еден предавач.

Меѓу познатите имиња кои ќе предаваат е еден од двајцата од судии број 1 во Шпанија во моментов, Анхел Сабросо, како и одговорниот на судиите во ИХФ, Рамон Гаљего.

Темите се различни, а ова е добар начин да се одржи континуитетот додека трае паузата поради коронавирусот.