Со поголема топка е полесно! (ВИДЕО)

Шампионот на Германија, екипата на Кил засилено се подготвува за одбрана на титулата од домашното првенство и натпреварите во Лигата на шампионите.

Освен напорните тренинзи ракометрите на германскиот тим имаат и време за забавни игри на своите тренинзи кои најчесто ги користат за загревање.

Целта на играта е да се погоди пречката со огромната топка за што се добива еден поен, а доколку тоа го направат надвор од девет метри тоа се два поена. Оваа игра сигурно е полесна од играњето ракомет.

Am meisten Spaß bringt im Training doch das Ballspielen…😉 Welcher deiner Mannschaftskollegen sollte auch lieber mit…

Публикувахте от THW Kiel в Събота, 15 август 2020 г.