Митревски и Порто ќе играат контроли натпревари пред публика

На 11 и 13 август екипата на Порто ќе одработи две пријателски средби против Адемар, а истите ќе се одиграат во Асторга и Леон.

Веќе е договорено на двата дуели да има присуство на гледачи, а истото ќе биде под најстроги протоколи за безбедност.

Во Асторга се очекува да има 750 гледачи на трибините, додека во Леон Арената ќе биде специјално опремена. Ќе бидат отворени три влезеа, поставени дезинфикциски теписи, а целата Арена ќе биде дезинфицирана осум часа пред натпреварот.

Покрај ова при влезот на секој гледач ќе му биде мерена температура и ќе мора да се дезинфицираат и рацете.