Милошевски по третпат треба да биде избран за член на Арбитражната комисија на ИХФ

На конгресот на ИХФ што треба да се одржи во Туција од 5 до 8 ноември 2021 година, Филип Милошевски по третпат треба да биде избран за член на орган на Светската ракометна федерација. Тој е меѓу неколкуте членови што треба да бидат реизбрани и тоа како дел од Арбитражната комисија на ИХФ.

Генералниот секретар на РФМ е единствениот Македонец што е номиниран за некоја функција во органите на ИХФ. Истата комисија ќе брои 8 членови, и дел од членовите се и новоизбрани.

Претседател на Арбитражна комисија

Ловро Баџим (Хрватска) – новоизбран

Членови на комисијата

Муад Бен Зајед (Тунис) – реизбор

Нурул Фазал Булбул (Бангладеш) – реизбор

Мигел Фернандез (Португалија) – реизбор

Филип Милошевски (Македонија) – реизбор

Елена Борас Алкараз (Шпанија) – новоизбран

Јевген Петрушевски (Украина) – новоизбран

Елизабет Линг Јанг (Хонг Конг) – новоизбран