Кој ќе биде МВП на Бундес лигата? (ФОТО)

Сезоната во Бундес лигата финишираше по административен пат, но затоа сега може да се избере најдобриот играч на оние натпревари кои беа одиграни пред истата да биде прекината.

Во конкуренција се најдоа тројца ракометари на Кил. Тука се Домагој Дувњак, Никлас Ландин и Хендрик Пекелер. Конкуренција им е Мортен Олсен, кој играше за тимот на Хановер.

Меѓу нив ќе се бара најдобриот играч, а се гласа по пат на Фејсбук страницата на Бундес лигата.