Извлечени групите во пионерската машка лига, кој против кого во новата сезона

Во новата сезона во машката пионерска лига ќе учествуваат 25 екипи, кои ќе бидат поделени во четири групи.

Во групата А и Б ќе играат тимовите од Скопје. Првата група брои шест учесници, додека во втората ќе партиципират пет екипи.

Групата В ја сочинуваат екипите од западниот регион на Македонија и во оваа група ќе играат седум тимови. Исто така и во групата Г ќе играат седум екипи.

ГРУПА А

 1. Скопје 2020
 2. Илинден Вардар
 3. Јуниор К.В
 4. Македонија Ѓорче Петров
 5. Голден Арт КЛ7
 6. Пролет 62

Прво коло

 1. Скопје 2020 – Пролет 62
 2. Илинден Вардар – Голден Арт КЛ7
 3. Јуниор К.В – Македонија Ѓорче Петров

 ГРУПА Б

 1. Аеродром
 2. Вардар
 3. Мулти Есенс
 4. Бутел Скопје
 5. Алкалоид

Прво коло

 1. Аеродром – Алкалоид
 2. Бутел Скопје – слободен
 3. Вардар – РК Мулти Есенс

ГРУПА В

 1. Охрид
 2. Струга
 3. Струга КЛ7
 4. Прилеп
 5. Еурофарм Пелистер 2
 6. Еурофарм Пелистер
 7. Преспа Вардар

Прво коло

 1. Охрид – слободен
 2. Струга – Преспа Вардар
 3. Струга КЛ7 – Еурофарм Пелистер
 4. Прилеп – Еурофарм Пелистер 2

 ГРУПА Г

 1. Текстилец
 2. Куманово
 3. Бисинов
 4. Радовиш
 5. КЛ7 Св. Николе
 6. Вардар Неготино
 7. Тиквеш

Прво коло

 1. Текстилец – слободен
 2. Куманово – Тиквеш
 3. Бисинов – Вардар Неготино
 4. Радовиш – КЛ7 Св. Николе