ИЗБЕРЕТЕ ГО ИДЕАЛНИОТ ТИМ НА СЕЗОНАТА ВО СУПЕРЛИГАTA (АНКЕТА)

По завршувањето на плеј-оф и плеј-аут фазата во Супер машката лига, го избираме идеалниот тим на сезоната.

Единствениот специјализиран спортски портал посветен на ракометот, 24Ракомет ќе ви овозможи да гласате за најдобрите ракометари во сезоната. Номинирани се по петмина играчи на секоја позиција од кои вие можете да го одберете нејдобриот.

Гласајте и изберете ги играчите кои беа најдобри оваа сезона и ќе влезат во идеалниот тим. (доколку не ја гледате анкетата почекајте неколку минути или освежете ја оваа страна)

Изберете го најдоброто лево крило во Суперлигата 2020/2021?

Тимур Дибиров
29.34%
Бојан Маџовски
20.75%
Зоран Стојановски
18.71%
Давор Палевски
18.02%
Мирко Мајиќ
13.19%

Изберете го најдобриот лев бек во Суперлигата 2020/2021?

Василије Калуѓеровиќ
29.53%
Кристијан Дисингер
23.41%
Јовица Младеновски
22.25%
Стипе Мандалиниќ
12.91%
Тоше Ончев
11.90%

Изберете го најдобриот среден бек во Суперлигата 2020/2021?

Јосип Периќ
25.62%
Ловро Јотиќ
23.53%
Стефан Крстевски
21.94%
Ивица Илиев
18.21%
Игор Ѓорѓиев
10.71%

Изберете го најдобриот десен бек во Суперлигата 2020/2021?

Иван Чупиќ
29.87%
Мартин Серафимов
22.55%
Никола Потиќ
20.62%
Денис Тот
14.92%
Мартин Димовски
12.04%

Изберете го најдоброто десно крило во Суперлигата 2020/2021?

Ненад Костески
26.56%
Гоце Георгиевски
22.04%
Реваз Чантурија
19.49%
Златко Хорват
19.48%
Златко Мојсоски
12.42%

Изберете го најдобриот голман во Суперлигата 2020/2021?

Никола Даниловски
32.11%
Петар Ангелов
23.30%
Градимир Чаневски
20.23%
Даниел Дупјачанец
13.95%
Славјан Паунов
10.40%

Изберете го најдобриот пивот во Суперлигата 2020/2021?

Кристијан Симоноски
36.75%
Стојанче Стоилов
36.73%
Михаил Аларов
15.08%
Томислав Кушан
6.53%
Владимир Јефтиќ
4.90%

Изберете го најдобриот дефанзивец во Суперлигата 2020/2021?

Глеб Калараш
24.97%
Филип Арсеновски
20.77%
Александар Долдуров
18.55%
Велко Маркоски
18.46%
Милорад Кукоски
17.25%

Изберете го најдобриот млад играч во Суперлигата 2020/2021?

Павле Петровиќ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
24.57%
Мартин Ивановски
22.89%
Емилијан Ѓорѓовски
20.12%
Даниел Андоновски
17.15%
Павле Атанасијевиќ
15.27%

Изберете го најдобриот тренер во Суперлигата 2020/2021?

Иван Марковски
29.60%
Горан Кузманоски
22.47%
Стевче Алушовски
22.28%
Жељко Бабиќ
15.87%
Андон Бошковски
9.78%

Изберете го најдобриот странец во Суперлигата 2020/2021?

Јосип Периќ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
30.25%
Златко Хорват ХРВАТСКА
26.05%
Иван Чупиќ ХРВАТСКА
20.26%
Кристијан Дисингер ГЕРМАНИЈА
13.96%
Павле Петровиќ БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
9.48%

Гласањето за читателите се затвора на 27.06.2021 во 12:00.

*Покрај гласовите од читателите (25%), за идеалниот тим ќе гласаат и тренерите во Суперлигата (25%), новинарите (25%), како и тимот на 24Ракомет (25%). Конечниот избор на најдобри ракометари за оваа сезона ќе го добиеме како збир на гласови од сите четири сегменти на анкетата на 28 јуни.