Женскиот тим на Вардар доби донација од милион денари

Ракометарките на Вардар добиваат финансиска инјекција после завршувањето на есенскиот дел од сезоната така што ќе можат стабилно да ја продолжат сезоната и да продолжат со трката за титулата во Супер женската лига.

На сметката на ЖРК Вардар ќе се најдат вкупно еден милион денари кои доаѓаат од Општина Аеродром, а оваа одлука за финансиска помош беше донесена на Советот на општината.

„Имајќи го предвид досегашниот успех на овој клуб за спортскиот живот, како и досега постигнатите резултати на домашен и на меѓународен план, сметаме дека ЖРК Вардар придонесува за развој на масовниот спорт и рекреативните активности во нашата општина, како и за нејзина афирмација и во меѓународната јавност“, вели градоначалникот Златко Марин.

Женската екипа на Вардар веќе ги одигра сите средби од есенскиот дел на сезоната, а во моментов се наоѓа на 4. позиција со 28 поени. Има шест бода помалку од лидерот Куманово.