ЕХФ се ребрендира и порача – Ние играме ракомет! (ФОТО)

На една година пред прославата 30 години постоење, Европската ракометна федерација го објави ренбрендираното лого.

Откако ЕХФ беше основана во 1991 година, организираше многу клупски и репрезентативни натпреварувања, на кои играле илјадници ракометар(к)и, а биле следени од милиони фанови.

Новата порака од европската куќа на ракометот е „Ние играме ракомет“…