ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Загревање за новиот возбудлив викенд со многу средби од ЛШ

Меѓу средбите кои денеска ќе се одиграат низ Европа нема многу дерби дуели, но вообичаено петок е ден кога не може да се очекуваат голем број на екстра пресметки.

Главното доаѓа за викенд кога се очекуваат нови возбудувања во Лигата на шампионите, а јасно е дека овој викенд три македонски екипи ќе играат во европските купови.

Затоа денеска се очекува ова да биде само вовед за она што ќе следува, па можете да изберете што би сакале да погледнете.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

13:00ч

МК БЕР ШЕВА – МАКАБИ АВИШАИ МОЦКИН (Израел 1)

14:00ч

ХАПОЕЛ АШДОД – БНЕИ ХЕРЦЛИЈА (Израел 1)

14:45ч

МК ХОЛОН – РЕХОВОТ (Израел 1)

15:00ч

ХАПОЕЛ ЛЕ ЗИОН – МАКАБИ ЛЕ ЗИОН (Израел 1)

ДИНАМО СИНАРА – ИЗЕВСК (Русија, Супер лига, жени)

16:30ч

КРАСНОДАР – ЕРДИ (Куп на ЕХФ, жени)

ЛУЧ – ЦСКА МОСКВА (Русија, Супер лига, жени)

18:00ч

КИШВАРДА – МТК (Унгарија 1, жени)

КАРЛСКРОНА – АРАНАС (Шведска 2)

18:30ч

АЛБА ФЕХЕРВАР – БЕКЕШЧАБА (Унгарија 1, жени)

19:00ч

ТРЕБЊЕ – КОПЕР (Словенија 1)

БАРНБАХ – ГРАЦ (Австрија 1)

КРИВАЈА – МАКАБИ РИШОН (Челенџ куп, жени)

ВЕРИЈА – ГРАЦ (Челенџ куп, жени)

КА ТОР – СТЈАРНАН (Исланд 1, жени)

ОНЕРЕД – ВАСТЕРАС (Шведска 1, жени)

СОДЕР – СКАРА (Шведска 1, жени)

19:30ч

ОДЕНЗЕ – АЈАКС КОПЕНХАГЕН (Данска 2)

ОТЕРУП – СИДХАВСОРНЕ (Данска 2)

СКИВ – ФИФ (Данска 2)

АЕК – ДУКА (Грција 1)

20:00ч

СКАРИНГ – МИТЈИЛАНД (Данска 2)

20:30ч

БУРГ ДЕ ПАЖ – НИМ (Куп на Франција, жени)

20:45ч

ЛЕ ПОЗИН – ПЛАН ДЕ КУКИС (Куп на Франција, жени)