Ракометен маратон – нови кола кај младинците и пионерите, стартуваат кадетите, кадетките…

По младинците и пионерите, во текот на оваа недела стартуваа и кадетите со нивната лига, а претстојниот викенд ќе започнат и сите три лига во женските младински категории.

Иако дел од тимовите што беа пријавени пред стартот на сезоната се откажаа пред стартот на првенствата, сепак има голем број на натпревари што ќе се играат претстојниот викенд.

Поради настапите на кадетската репрезентација на „Трофеј Карпати“ во Романија, средбата меѓу Алкалоид и Тиквеш од младинската лига е одложена.

Младинци, 4. коло, распоред:

20/10, 13:00, Мулти Есенс – Еурофарм Пелистер
23/10, 19:00, Овче Поле – Пролет
22/10, 13:30, Прилеп – Вардар
23/10, 14:15, Голден Арт – Бутел Скопје
23/10, 12:30, Еурофарм Пелистер 2 – Охрид
Алкалоид – Тиквеш одл.
Младост слоб.

Младинки, 1. коло, распоред:

22/10, 15:30, Куманово – Шампион
22/10, 14:00, Ѓорче Петров – Илинден Вардар
23/10, 18:00, Скопје – Вардар
Спартак слободен.

Пионери, 2. коло, распоред:

Група A
22/10, 11:00, Еурофарм Пелистер 2 – Асови Вардар
23/10, 12:30, Струга – Мулти Есенс
23/10, 12:30, Голден Арт – Охрид
22/10, 12:00, Вардар – Јуниор Кисела Вода
Динг слоб.

Група Б
22/10, 12:00, Прилеп – Еурофарм Пелистер
25/10, 16:00, Алкалоид – Младост Јуниори Вардар
21/10, 11:00, Илинден Вардар – Тиквеш
22/10, 11:00, Голден Арт Аеродром – Скопје
Вардар Неготино слоб.

Група В
19/10, 20:30, Аеродром – Бутел Скопје
21/10, 12:30, Бисинов – Астраион
21/10, 12:00, Радовиш – Пролет
21/10, 15:30, Македонија Ѓорче Петров – КЛ7 Свети Николе
21/10, 19:00, Куманово – Текстилец

Пионерки, 1. коло, распоред:

Група А
21/10, 11:00, Металург Автокоманда – Старк
22/10, 12:00, Младост Богданци – Делчево Вардар
19/10, 18:00, Кузман Вардар – Овче Поле СУ
22/10, 14:30, Вардар – Астибо

Група Б
21/10, 11:00, Деспина – Лихнид
22/10, 12:00, Ѓорче Петров – Стружанка
24-25/10, /, Пелистер – Младост Јуниори
21/10, 13:00, Чаир – Металург

Кадетки, 1. коло, распоред:

21/10, 12:00, Ѓорче Петров – Стружнака
20/10, 18:00, Гевгелија – Илинден Вардар
21/10, 14:00, Вардар – Делчево Вардар
22/10, 11:00, Јехона – Чаир

Кадети, 1. коло, распоред:

Група А
21/10, 16:00, Охрид – Прилеп
21/10, 14:30, Кузман Вардар – Преспа Вардар
21/10, 11:00, Еурофарм Пелистер – Струга
Скопје слоб.

Група Б
20/10, 20:00, Партизан Гевгелија – Еурофарм Пелистер 2
24/10, /, Тиквеш – Младост Богданци
21/10, 11:00, Вардар – Мулти Есенс
22/10, 20:30, Голден Арт – Вардар Неготино

Група В
4-5/11, /, Борец – Алкалоид
4-5/11, /, Астраион – Македонија Ѓорче Петров
22/10, 13:00, Бисинов – Куманово
Аеродром слоб.
Бутел Скопје слоб.