ФОТО ВЕСТ: Ракометарите потфрлија на терен, но „фалангата“ беше на ниво на трибините

Репрезентацијата на Македонија загуби од Црна Гора со 24:28, скоро сите ракометари потфрлија на теренот но имаше и македонски претставници кои беа на потребно ниво и ги бранеа боите на Македонија.

Уште еднаш македонската „фаланга“ беше доминантна на трибините, со најголема застапеност на црвено-жолтата боја во салата на Дебрецин фановите повторно беа на своето препознатливо ниво.