Танкоски не мрда од Битола – потпиша договор со Еурофарм Пелистер до 2025 година!

Организаторот на играта Марио Танкоски, потпиша нов договор со Еурофарм Пелистер и ќе остане во Битола најмалку до 2025 година.

Тој е еден од најдобрите ракометарите на битолчани оваа сезона и со игрите во домашната конкуренција и во Европа го убеди раководството да му понуди нова соработка.

Средниот бек дојде во Битола во пролетта 2020 година од Металург, а претходно настапуваше и за матичната Струга.

Претходно Еурофарм Пелистер ги продолжи договорите со Ненад Костески, Емилијан Ѓорговски, Цветан Кузманоски и Павле Атанасијевиќ до 2025 година.