СТРУГА 2020: Добри вести за Бутел Скопје, сите тестови на Ковид 19 се негативни

Пред утрешниот старт на турнирот во Струга, екипата на Бутел Скопје доби убави вести.

После направените тестови за Ковид 19 сите резултати се негативни така што сите ракометари и комплетниот стручен штаб ќе можат без проблеми да бидат на турнирот и да го одработат натпреварувањето.

Како што е познато пред овој турнир сите клубови мораше да направат тестови за да можат да настапат на истиот. И од Металург објавија дека резултатите се негативни кај сите од клубот, а сега истата вест доаѓа и од Бутел Скопје.