Струга и Прилеп денеска го имаат првиот натпревар сезонава

Екипите на Струга и Прилеп денеска ќе го имаат првиот натпревар во новата сезона од Супер машката лига откако во првото коло беа слободни.

И денеска ќе има шест натпревари во двете групи така што следуваат нови пресметки.

Средбите се играат во пет рзлични термини, а само од 18:30 часот ќе има да натпревари. Кои се средбите денеска со точни термини и кои се официјалните лица може да види од делегирањето за натпреварите кои се предвидени за денеска.

СУПЕР МАШКА ЛИГА, 2. КОЛО

ПОНЕДЕЛНИК, 14 СЕПТЕМВРИ

ГРУПА А

18:30ч

СТРУГА – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

Сала: „Нико Нестор“ во Струга. Судии: Виктор Начевски од Скопје и Даниело Божиновски од Битола. Делегат: Љупчо Јаневски од Скопје.

19:00ч

РАДОВИШ – КЛ 7

Сала: СРЦ „25 Мај“ во Радовиш. Судии: Ѓоко Колевски и Сашо Кркачев од Скопје. Делегат: Васил Чавдаров од Богданци.

19:30ч

ПРОЛЕТ 62 – АСТРАИОН

Сала: „Македонско сонце“ во Скопје. Судии: Александар Вукашиновски и Мирко Трајковски од Скопје. Делегат: Цано Куртовиќ од Скопје.

ОХРИД е слободен

ПозЕкипаНПРЛБ
1ПРОЛЕТ22006
2ОХРИД11003
3СТРУГА11003
4РАДОВИШ21013
5АСТРАИОН21013
6ЈУНИОР К.В.20020
7Г.А.-КЛ720020

ГРУПА Б

18:00ч

ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2 – РАБОТНИЧКИ

Сала: „Боро Чурлевски“ во Битола. Судии: Рубинчо Седлоски и Горан Ангелески од Прилеп. Делеат: Илија Цветковски од Прилеп.

18:30ч

ПРИЛЕП – МЕТАЛУРГ

Сала: „Р. Р. Ричко“ во Прилеп. Судии: Димитар Митревски и Благојче Тодоровски од Битола. Делегат: Игор Огненов од Битола.

20:00ч

БУТЕЛ СКОПЈЕ – МЛАДОСТ 1977

Сала: „Антон Димитров“ во Скопје. Судии: Ѓорѓи Начевски и Славе Николов од Скопје. Делегат: Камер Металари од Скопје.

ГРК ТИКВЕШ е слободен

ПозЕкипаНПРЛБ
1БУТЕЛ33009
2МЕТАЛУРГ33009
3ПРИЛЕП32016
4ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 242026
5ТИКВЕШ 201441033
6МЛАДОСТ 197741033
7РАБОТНИЧКИ30030