Расмус Лауге во улогата на „Трајче дрварчето“ (ВИДЕО)

Поголем дел од ракометарите на Веспрем успеаја навреме да се вратат во своите татковини.

Стратегот Давид Дејвис се останатиот дел од членовите на унгарскиот тим веќе започнаа со тренинзи во сала иако сезоната е завршена.

Меѓу оние што не е во Унгарија, туку замина дома е данскиот репрезентативец Расмус Лауге Шмит.

Тој можеби не тренира со топка на ракометен терен, но работи на својата форма со собирање дрва. Погледнете….