Проблеми за Еурофарм Работник, сезоната заврши за Невен Стјепановиќ

Ракометарот на Еурофарм Работник, Невен Стјепановиќ нема да може да му помогне на својот тим до крајот на сезоната. За него оваа натпреварувачка 2019/2020 е завршена поради повреда на коленото, поради што ќе мора да биде опериран.

Стјепановиќ има скинати предни вкрстени лигаменти и поради нив ќе мора после хируршката интервенција да биде на долга пауза и долго заздравување. Ваква повреда бара сериозен третман за да може да се заздрави целосно, а тоа значи дека можна е пауза и од околу една година.

Доколку се потврдат овие информации и од докторите после операцијата тоа значи дека не само што нема да може да помогне на својот тим до крајот на оваа сезона туку ќе го нема и на почетокот на следната сезона. Вака долга пауза имаше и Мартин Велковски, кој пред скоро време се врати на терените после година дена паузирање.

Инаку, на десен бек во тимот на Еурофарм Работник остануваат Велковски и Петровски, па засега веројатно тие ќе го пополнуваат ова место.