Проблеми во Рајн Некар, ќе останат без повеќе од 100.000 евра

Директорот на тимот на Рајн Некар, Џенифер Кетeман коментира дека клубот се соочува со проблеми после одлуката сезоната да биде завршена. Проблемите се од финансиска природа и ќе има голема штета.

„Ќе претрпиме загуби и тоа големи со шестбројки. Ќе биде навистина тешко, а штетата голема“ вели Кетеман.

Ова значи дека ќе мора да бидат вратени и пари за билетите кои веќе биле купени.

„Од спортски аспект, одлуката е крајно неуспешна. Сите сме заинтересирани за фер конкуренција во која се донесуваат одлуки во играта. Ова е нашиот најважен приоритет и одлукта што би сакале да ја слушнеме во клубот. Со оглед на моменталната ситуација, за жал единственото реално сценарио е крајот на сезонта и ние сите го поддржавме“, коментира Кетеман.

Враќањето на влезниците сигурно ќе испразни добар дел од касата на клубот така што ова ќе биде сериозен удар за клубот.