Периќ: Французинот Кантегрел ќе донесе квалитет во Вардар

Тренерот на голманите на Вардар, Дејан Периќ има голема улога во подготовката на играчите на можеби најважното место во еден тим иако секоја позиција е од големо значење.

Во интервју за 24 Ракомет тој зборуваше за сите голмани на Вардар, а го даде и своето мислење за новиот голман, Французинот Робин Кантергел.

„Новиот голман кој доаѓа од Франција, Робин Кантегрел е момче кое има свои квалитети. Тој е во преоден период кога од млад голман се созрева во темпераментен и мотивиран голман за кого е чест да се биде тука во Вардар и со работа со квалитетни колеги да се наметне. Мислам дека во една долга година во која има многу натпревари во поголем број на натпреварувања е добро да се имаат квалитетни голмани за да може да се има ротација и оној што е нагол да ги оправда очекувањата и секогаш да биде поддршка за големите и за тимот“, изјави Периќ 24 Ракомет.

Комплетното интервју во кое зборува за својот договор со Вардар и останувањето во клубот, како и за другите голмани во тимот Ристовски, Кизиќ и Гогов, можете да го погледнете на следниот ЛИНК.