Куп на Македонија: Прволигашите во трка за четири места

Екипите кои се натпреваруваат во Првата лига денеска и утре ќе се најдат на пресметки од Купот на Македонија каде што ќе се борат за четирите места кои носат во следната фаза каде што ќе бидат и суперлигашите.

Тимовите се поделени во четири групи така што ќе има по три дуели во секоја од нив. Комплетниот распоред можете да го видите во продолжение така што можете да видите и кој против кого ќе се бори за да се најде во следната фаза од натпреварувањето.

КУП НА МАКЕДОНИЈА, 1/16 ФИНАЛЕ

ГРУПА 1

САБОТА, 29 ФЕВРУАРИ

17:00ч

РИНИА М – ЈУНИОР КИСЕЛА ВОДА

Сала: „7 Март“ во Скопје. Судии: Виктор Андонов и Стојанче Јовановски од Скопје. Делегат: Цане Куртовиќ од Скопје.

19:00ч

МАКЕДОНИЈА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ – КЛ 7

Сала: „Ѓорче Петров“ во Скопје. Судии: Александар Вукашиновски и Мирко Трајковски од Скопје. Делегат: Митко Ѓорѓиевски од Скопје.

НЕДЕЛА, 1 МАРТ

19:00ч

ФИНАЛЕ

Судии: Александар Вукашиновски и Мирко Трајковски од Скопје. Делегат: Марјан Огњановски од Скопје.

ГРУПА 2

САБОТА, 29 ФЕВРУАРИ

9:00ч

МЛАДОСТ БОГДАНЦИ – ГРК ТИКВЕШ 2014

Сала: „Јасмин“ во Кавадарци. Судии: Виктор Начевски од Скопје и Даниело Божиновски од Битола. Делегат: Русе Наумовски од Скопје.

11:00ч

АЛУШОВСКИ – ПРЕСПА 2015

Сала: „Јасмин“ во Кавадарци. Судии: Војо Христовски и Бобан Мајнов од Скопје. Делегат: Лери Мирчески од Скопје.

17:00ч

ФИНАЛЕ

Сала: „Јасмин“ во Кавадарци. Судии: Виктор Начевски од Скопје и Даниело Божиновски од Битола. Делегат: Русе Наумовски од Скопје.

ГРУПА 3

НЕДЕЛА, 1 МАРТ

10:00ч

ТЕКСТИЛЕЦ – АСТРАИОН

Сала: Св. Кирил и Методиј во Неготино. Судии: Александар Марковски и Иван Илиевски од Битола. Делегат: Александар Стефановски од Битола.

12:00ч

ВАРДАР НЕГОТИНО – МРК КУМАНОВО

Сала: Св. Кирил и Методиј во Неготино. Судии: Димитар Митревски и Благојче Тодоровски од Битола. Делегат: Игор Огненов од Битола.

19:00ч

ФИНАЛЕ

Сала: Св. Кирил и Методиј во Неготино. Судии: Димитар Митревски и Благојче Тодоровски од Битола. Делегат: Игор Огненов од Битола.

ГРУПА 4

НЕДЕЛА, 1 МАРТ

10:00ч

ПАРТИЗАН – ПРИЛЕП

Сала: Р. Р. Ричко во Прилеп. Судии: Глигор и Спаско Ќаеви од Скопје. Делегат: Златко Локвенец од Скопје.

12:00ч

АЕРОДРОМ – ЈЕХОНА

Сала: Р. Р. Ричко во Прилеп. Судии: Рубинчо Седлоски и Горан Ангелески од Прилеп. Делегат: Илија Цветкоски од Прилеп.

19:00ч

ФИНАЛЕ

Сала: Р. Р. Ричко во Прилеп. Судии: Глигор и Спаско Ќаеви од Скопје. Делегат: Златко Локвенец од Скопје.