ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ: Финиш на ЕХФ неделата со неколку пријателски средби

После неколку дена играње на контролни натпревари дел од репрезентациите и денеска ќе имаат средби во рамки на ЕХФ неделата. Се работи за дуели на кои ќе настапат неколку селекции кои во јануари ќе бидат дел од Европското првенство.

Покрај ова се играат и други натпревари, меѓу кои е и дуелот меѓу Куманово и Зајечар во рамки на Регионалната лига во женска конкуренција.

Позначајните средби од денешната програма можете да ги видите во продолжение.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

13:10ч

СКУРУ – Х 65 (Шведска 1, жени)

14:30ч

ЧСМ БУКУРЕШТ – МАГУРА (Романија 1, жени)

15:00ч

ФИНСКА – ГРЦИЈА (Квалификации за СП)

МОЛДЕ – СОЛА (Норвешка 1, жени)

ЛУГИ – КУНГАЛВС (Шведска 1, жени)

15:45ч

СТОРХАМАР – КРИСТИЈАНСАНД (Норвешка 1, жени)

16:00ч

ГРЦИЈА – ИЗРАЕЛ (Квалификации за СП)

РАНДЕРС – ВИБОРГ (Данска 1, жени)

ШВЕДСКА – ИСЛАНД (Пријателска средба)

БОДЕН – ВАСТЕРАС (Шведска 1, жени)

16:15ч

КУЗМАН ВАРДАР ИЛИНДЕН – АЛУШОВСКИ (Македонија, Женска лига)

17:00ч

ТУРЦИЈА – БЕЛГИЈА (Квалификации за СП)

НАНТ – БУРГ ДЕ ПАЖ (Франција 1, жени)

ПАРИЗ – БЕЗАНСОН (Франција 1, жени)

17:30ч

СЛОВЕНИЈА – СРБИЈА (Пријателска средба)

КУМАНОВО – ЗАЈЕЧАР (Регинална лига, жени)

18:00ч

АВСТРИЈА – ХОЛАНДИЈА (Пријателска средба)