Денеска на терените: Петок е ден за домашна сцена

Со оглед на тоа што вчера дојде до одлагање на средбите од Групата А во период од две недели денеска останува да бидат одиграни само три натпревари од Групата Б.

Ова значи дека денеска ќе има натпревари во Скопје, Кавадарци и Богданци. Трите средби се интересни и ова ќе биде интересен ден.

Натпревари ќе има и во Женската лига која треба да стартува така што ќе има што да се види.

Секако има и други средби, а во продолжение може да се види изборот.

ДЕНЕСКА НА ТЕРЕНИТЕ

16:00ч

ПЕЛИСТЕР – МЕТАЛУРГ (Македонија, Женска лига)

СТРУЖАНКА – ВАРДАР (Македонија, Женска лига)

17:00ч

СПАРТАК – КУМАНОВО (Македонија, Женска лига)

18:00ч

ЃЕНЃЕШ – БУДАКАЛАШ (Унгарија 1)

ТАТАБАЊА – ФЕРЕНЦВАРОШ (Унгарија 1)

БОГЛАРИ АКАДЕМИЈА – ШИОФОК (Унгарија 1, жени)

18:30ч

РАБОТНИЧКИ – ПРИЛЕП (Македонија, Супер машка лига)

КРЕМС – АЛПЛА ХАРД (Австрија 1)

ЦСКА МОСКВА – АКБУЗАТ (Русија, Супер лига)

18:45ч

ГОРЕЊЕ – ГРАДЕЦ (Словенија 1)

ЛУГИ – Х 65 (Шведска 1, жени)

19:00ч

ГРК ТИКВЕШ – БУТЕЛ СКОПЈЕ (Македонија, Супер машка лига)

АЛИНГСАС – ХАЛБИ (Шведска 1)

КРИСТИЈАНШТАД – ОНЕРЕД (Шведска 1)

ХОВДЕ – БОДЕН (Шведска 1, жени)

СКУРУ – КРИСТИЈАНТШТАД (Шведска 1, жени)

19:30ч

ГЕВГЕЛИЈА – ДЕСПИНА (Македонија, Женска лига)

ОВЧЕ ПОЛЕ – ШАМПИОН (Македонија, Женска лига)

ЛЕМВИГ – ЕСБЈЕРГ (Данска 1)

ОЛДЕНБУРГ – БЕНЗАЈМ (Германија 1, жени)

20:00ч

КАЛИШ – ПЈОТРКОВИЈАН ПЈОТРКОВ (Полска Супер лига)

20:30ч

МЛАДОСТ 1977 – ЕУРОФАРМ ПЕЛИСТЕР 2 (Македонија, Супер машка лига)

ЧАИР – КУЗМАН ВАРДАР (Македонија, Женска лига)

20:45ч

ГВАРДИЈА ОПОЛЕ – АЗОТИ ПУЛАВИ (Полска Супер лига)