Гледајте ги ВО ЖИВО натпреварите од младинската лига (ЛИНКОВИ)

Викендов се играат натпреварите од младинските лиги во машка и женска конкуренција.

Кај момците, има 24 екипи поделени во четири групи по шест тима, додека кај девојките има 13 екипи поделени во четири групи – една со четири и три со три тима.

Вчера се одиграа дел од натпреварите, денеска исто така ќе има натпревари, а ќе се игра и во понеделник.

Победниците по групи ќе се пласираат на завршните турнири на 16 и 17 јуни, а полуфиналните парови ќе се добијат со вкрстување А-Г и Б-В.

МЛАДИНЦИ, РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ

група А: Радовиш, КЛ7 Свети Николе, Куманово, Партизан, Астраион, Борец

12 јуни, сала 25 Мај, Радовиш

Радовиш – КЛ7 Свети Николе 25-18
Куманово – Партизан 24-22
Астраион – Борец 14-21
КЛ7 Свети Николе – Куманово 23-23
Партизан – Борец 19-24
Радовиш – Астраион 21-21

13 јуни, сала 26 Април, Гевгелија

09:00, Партизан – Радовиш
10:30, КЛ7 Свети Николе – Астраион
12:00, Куманово – Борец
15:00, КЛ7 Свети Николе – Партизан
16:30, Астраион – Куманово
18:00, Радовиш – Борец

14 јуни, сала Гемиџии, Велес

10:00, Борец – КЛ7 Свети Николе
12:00, Куманово – Радовиш
14:00, Партизан – Астраион

група Б: Еурофарм Пелистер, Еур. Пелистер 2, Тиквеш, Охрид, Струга, Прилеп

12 јуни, сала РР Ричко, Прилеп

Еурофарм Пелистер 2 – Тиквеш 33-11
Прилеп – Струга 27-17
Еурофарм Пелистер 2 – Охрид 28-17
Струга – Еурофарм Пелистер 19-25
Охрид – Прилеп 15-29
Тиквеш – Еурофарм Пелистер 22-27

13 јуни, сала Боро Чурлевски, Битола

09:00, Еурофарм Пелистер 2 – Еурофарм Пелистер

10:30, Прилеп – Тиквеш

12:00, Еурофарм Пелистер – Охрид

15:00, Тиквеш – Струга

16:30, Прилеп – Еурофарм Пелистер 2

18:00, Охрид – Струга

14 јуни, сала Тодор Александров, Велгошти

15:00, Охрид – Тиквеш
17:00, Струга – Еурофарм Пелистер 2
19:00, Еурофарм Пелистер – Прилеп

група В: Бутел Скопје, Шампион, КЛ7, Аеродром, Металург РА, Македонија ЃП

12 јуни, сала Антон Димитров, Скопје

Бутел – Шампион 29-20
КЛ7 – Аеродром 27-12
Шампион – Металург РА 21-25
Бутел – Македонија ЃП 27-21
Аеродром – Металург РА 18-21
Македонија ЃП – КЛ7 24-41

13 јуни, сала Антон Димитров, Скопје

09:00, Македонија ЃП – Шампион

10:30, Бутел – Металург РА

12:00, Шампион – КЛ7

15:00, Македонија ЃП – Аеродром

16:30, Металург РА – КЛ7

18:00, Аеродром – Бутел

14 јуни, сала Антон Димитров, Скопје

15:00, Аеродром – Шампион
17:00, Металург РА – Македонија ЃП
19:00, КЛ7 – Бутел

група Г: Работнички, Вардар, Скопје, Јуниор КВ, Металург, Пролет

12 јуни, сала Автокоманда, Скопје

Работнички – Вардар 28-19
Скопје – Пролет 28-23
Вардар – Металург 25-29
Работнички – Јуниор КВ 30-25
Пролет – Металург 27-32
Јуниор КВ – Скопје 28-33

13 јуни, сала Автокоманда, Скопје

09:00, Јуниор КВ – Вардар

10:30, Работнички – Металург

12:00, Вардар – Скопје

15:00, Јуниор КВ – Пролет

16:30, Металург – Скопје

18:00, Пролет – Работнички

14 јуни, сала Автокоманда, Скопје

15:00, Пролет – Вардар
17:00, Металург – Јуниор КВ
19:00, Скопје – Работнички

МЛАДИНКИ, РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ

група А: Металург, Шампион, Вардар

13 јуни, сала Христо Батанџиев, Скопје

11:00, Металург – Шампион
15:00, Шампион – Вардар
19:00, Металург – Вардар

група Б: Ѓорче Петров, Куманово, Спартак, Кузман Вардар

12 јуни, сала Христо Батанџиев, Скопје

Ѓорче Петров – Куманово 21-26
Спартак – Кузман Вардар 38-17
Спартак – Ѓорче Петров 31-26
Куманово – Кузман Вардар 25-16

13 јуни, сала Круме Кепески, Скопје

12:00, Ѓорче Петров – Кузман Вардар
14:00, Спартак – Куманово

група В: Овче Поле СУ, Брегалница Делчево, Струма

12 јуни, сала Цар Самоил, Свети Николе

Овче Поле СУ – Брегалница Делчево 29-13
Брегалница Делчево – Струма 22-35
Овче Поле СУ – Струма 40-12

група Г: Пелистер, Лихнид, Деспина

12 јуни, сала Боро Чурлевски, Битола

Пелистер – Деспина 22-31
Деспина – Лихнид 24-9
Пелистер – Лихнид 28-15