Заврши ЕП 2024, но Германија веќе се подготвува за СП 2027 – ги одбра градовите домаќини

По успешно организираното Европско првенство, следен предизвик за Германија ќе бидат женското СП 2025 заедно со Холандија, како и машкото СП 2027 кое ќе го организира самостојно.

За женското СП, Германците ги одбраа градовите Трир, Дортмунд и Штутгарт, додека за машкото СП за три години ќе има осум града што ќе бидат домаќини, со оглед на тоа што ќе играат 32 селекции.

Пет од нив веќе беа домаќини на ЕП 2024, а ќе има плус три дополнително.

Покрај Берлин со „Мерцедес Бенц Арена“, Манхајм, Хамбург, Келн и Минхен, Германците ги планираат и Хановер, Бремен и Штутгарт за домаќини на најдобрите светски репрезентации во јануари 2027 година.